1. Humor
  2. Cytaty
  3. Gwiazdy
  4. Podróże
  5. Moda
  6. Zdrowie
  7. Polityka
  8. Video
  9. Ogłoszenia
  10. Architektura
  11. Natura
  12. Sport
  13. Moto
  14. Jedzenie
  15. Poradnik
  16. 18+
  17. +więcej

Tatar wołowy z jajem

  1. Tatar wołowy z jajem

    Opcje
    Szczegóły obrazka
    • Rozdzielczość: 719x662 px
    • Waga obrazka: 39 kB
    Tatar wołowy, znany również jako befsztyk tatarski to wyższa szkoła jazdy. Samo przygotowanie tatara, nie jest jednak trudne. Na dowód, przytaczam prosty przepis na tatara. Smak tatara zależy jednak w dużym stopniu od użytego mięsa, dlatego polecam dobrą polędwicę wołową.

    Składniki:

    - wołowina (polędwica) - 600g
    - biała cebula - 1 duża
    - ogórki kiszone - 8
    - świeżo zmielony pieprz - do smaku
    - marynowane prawdziwki - 400g
    - świeże jaja - 4
    - sól

    1.Obierz cebulę i posiekaj drobno.
    2.Pokrój ogórki w drobną kostkę.
    3.Oczyść mięso z tłuszczu a następnie zmiel w maszynce lub starannie posiekaj.
    4.Dopraw do smaku solą i pieprzem.
    5.Nałóż porcje mięsa na talerze i w każdej zrób wgłębienie.
    6,Ułóż obok posiekaną cebulę, ogórki i grzyby.
    7.Rozbij jaja, oddziel żółtka i wylej na mięso.
    8.Podawaj od razu.

    Prosty przepis na tatara będzie sukcesem, jeżeli zadbasz również o jego estetyczne podanie. Do wyboru masz również różne dodatki: dodatkową cebulę, ogórki, kapary lub marynowane grzybki. Smacznego!
46 wyświetleń zdjęcia
Pobierz link Zgłoś nadużycie
Więcej w Galerii Jedzenie
Data dodania: 24.11.2016

Skomentuj!

Spokojnie - Twój email nie zostanie opublikowany na stronie
Pozostało znaków: 2000/2000

Komentarze: 0

yeydu Wenus z Milo...
Zobacz inne galerie: