1. Humor
  2. Cytaty
  3. Gwiazdy
  4. Podróże
  5. Moda
  6. Zdrowie
  7. Polityka
  8. Video
  9. Ogłoszenia
  10. Architektura
  11. Natura
  12. Sport
  13. Moto
  14. Jedzenie
  15. Poradnik
  16. 18+
  17. +więcej

Najbardziej odjechane alkohole na świecie

Od tysiącleci alkohol produkuje się z różnych składników. Fermentowane zboża, owoce czy ziemniaki nie są dla nikogo zaskoczeniem. Ale wino z myszy, wódka z końskiego nasienia lub whisky z moczu Brytyjczyków to już trunki dla prawdziwych koneserów. Na zdrowie!

  1. Najbardziej odjechane alkohole na świecie

    Opcje
    Szczegóły obrazka
    • Rozdzielczość: 1024x682 px
    • Waga obrazka: 90 kB
    To nowozelandzki drink produkowany z wódki i….końskiego nasienia. Wymyślony stosunkowo niedawno przez właściciela pubu drink przebojem wkradł się w kobiece gusta, niestety, mężczyznom niespecjalnie przypasował.
  2. Wino z myszy

    Opcje
    Szczegóły obrazka
    • Rozdzielczość: 640x397 px
    • Waga obrazka: 37 kB
    Powiedzenie, że wódka jest “pędzona na myszach” w Chinach i Korei nabrało dosłownego znaczenia. Ten alkohol to nic innego jak mysie niemowlęta zalane winem ryżowym i odpowiednio długo leżakowane. My nie odważylibyśmy się tego spróbować, jednak mieszkańcy Państwa Środka zachwycają się tym trunkiem.
  3. Wino z węża / Wino ze skorpiona

    Opcje
    Szczegóły obrazka
    • Rozdzielczość: 640x476 px
    • Waga obrazka: 52 kB
    Popularny w tzw. Indochinach (Laos, Wietnam, Kambodża) trunek to wino z trzciny cukrowej fermentowane z wężem lub skorpionem. Podobno jad tych zwierząt dodaje narkotycznego efektu temu alkoholowi.
  4. Gilpin Family Whisky

    Opcje
    Szczegóły obrazka
    • Rozdzielczość: 636x420 px
    • Waga obrazka: 28 kB
    Ta whisky, której bazą jest mocz starych Brytyjczyków chorych na cukrzycę. Chociaż brzmi to niewiarygodnie, jest prawdą, a ten znamienity trunek znajduje sobie coraz większą rzeszę koneserów.
  5. Un Kono Kuro

    Opcje
    Szczegóły obrazka
    • Rozdzielczość: 580x419 px
    • Waga obrazka: 43 kB
    To piwo produkowane jest z odchodów słonia. Słonie karmione są zbożami, a ich... kupy po fermentacji są serwowane jako ekskluzywny alkohol w Azji wschodniej.
  6. Likier z trzech jaszczurek

    Opcje
    Szczegóły obrazka
    • Rozdzielczość: 660x450 px
    • Waga obrazka: 63 kB
    To trunek bardzo popularny w Wietnamie i Laosie. Trzy gatunki jaszczurek trafiają do butelki, w której zalewane są winem ryżowym. Fermentacja trwa około rok, a później wino trafia na stoły najbogatszych.
658 wyświetleń zdjęcia
Pobierz link Zgłoś nadużycie
Więcej w Galerii Jedzenie
Data dodania: 01.11.2016

Skomentuj!

Spokojnie - Twój email nie zostanie opublikowany na stronie
Pozostało znaków: 2000/2000

Komentarze: 0

Oryginalne gadżety dla miłośników sów Mówili na nią "węgiel". Teraz robi międzynarodową karierę
Zobacz inne galerie:
zamknij